Alege subcategoria din Motor:

 

 

Ce trebuie sa stii despre motorul masinii tale?

 

     Motorul este o componenta auto a masinii care are rolul de a transforma energia in energie mecanica. Motorul care are ardere interna si cu care sunt echipate si functioneaza cele mai multe vehicule moderne este un motor de tip termic, care functioneaza prin arderea combustibilului in scopul de a produce caldura si de a genera miscare.

 

     Motoarele cu ardere interna utilizeaza de cele mai multe ori drept combustibil motorina, benzina si GPL. Sunt disponibile si motoare electrice, acestea transformand energia electrica in lucru mecanic si implicit in miscare. Sunt disponibile si vehicule care functioneaza utilizand motoare electrice de tipul CC, mai exact de curent continuu, dar si motoare care functioneaza in regim DC, utilizand curent direct. Avantajul pe care motoarele electrice il ofera raportat la motoarele cu ardere interna este durabilitatea. Cu toate acestea, in mod comparativ cu motoarele cu ardere interna, cele electrice prezinta o autonomie cu mult redusa.

 

     Atunci cand motorul se strica sau apar semne ale unei functionari defectuoase se recomanda verificarea imediata in service si inlocuirea elementelor componente la timp, cu unele noi, recomandate de producator in cartea tehnica a vehiculului. Un motor defect poate genera un consum urias de combustibil si mai multe probleme conexe.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)