Alege subcategoria din Incalzire:

 

 

Ce trebuie sa stii despre sistemul de incalzire al masinii tale?

 

     Sistemul de incalzire este utilizat pentru a incalzi cabina in timpul iernii. Acest sistem are un regim de functionare specific si implica mai multe componente ale masinii. Antigelul circula prin sistemul de racire, iar in momentul in care este necesar ca interiorul masinii sa fie incalzit, intoarcerea unei manete special concepute in acest sens deschide amortizorul prin care lichidul de racire deja incalzit ajunge in caloriferul sistemului de incalzire interior. Acest sistem functioneaza ca un mic circuit de racire. Dupa ce lichidul de racire a devenit cald in radiator si l-a incalzit, iar radiatorul poate deja sa degaje caldura, tot ce mai urmeaza este sa fie pornit motorul care va impinge aerul cu palele si va sufla in radiator pentru a transfera caldura prin conducte catre interiorul masinii.

 

     Principiul acestui sistem de incalzire este racirea radiatorului si a lichidului de racire, astfel incat motorul sa nu se supraincalzeasca pe timpul verii. Ventilatorul functioneaza special pentru ca motorul sa nu fiarba, ajutand la racirea motorului si indepartand caldura din interiorul sau, spre sistemul de incalzire al habitaclului. Cu ajutorul acestui sistem de incalzire este mult mai usor ca interiorul masinii sa ramana confortabil si calduros indiferent de temperatura de afara.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)