Produsele sunt insotite de factura si certificat de garantie!

       Toate produsele comercializate pe Autopiesa.ro sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie. Certificatul de garantie este tiparit pe spatele facturii fiscale. In cazul livrarii prin Posta Romana sau Fan Courier veti gasi factura si certificatul de garantie in plicul transparent in care se afla si nota de transport a curierului.

 

      Termenul de garantie este de 18 luni pentru piesele de folosinta indelungata, 24 de luni pentru acumulatori auto si 30 de zile pentru piesele auto cu caracter consumabil. Termenul de garantie decurge de la data inscrisa pe factura de vanzare. Garantia acopera cel mult valoarea integrala a produsului defect. Garantia se aplica in conformitate cu prevederile legale in vigoare (OUG 21/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea 449/2003, cu modificarile si completarile ulterioare).

 

       Piesele de folosinta indelungata sunt: ambreiaje, casete de directie, arcuri, amortizoare, articulatii, planetare, elemente de caroserie, elemente de franare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, compresoare, tobe si tevi de esapament, piese de electromotor si alternator, piese de motor in miscare etc. Sunt considerate piese auto cu caracter consumabil urmatoarele categorii de piese: filtre, becuri, stergatoare, lichide (uleiuri, aditivi, antigel etc.), burdufe cauciuc, bujii, garnituri, simeringuri, curele de transmisie si distributie etc.

 

       Conform legislatiei in vigoare, pentru a beneficia de garantie, orice piesa (fie de folosinta indelungata, fie cu caracter consumabil) trebuie montata in service autorizat RAR pentru tipul de manopera executata. In cazul in care un produs s-a defectat in perioada de garantie, trebuie sa ne notificati in cel mai scurt timp si sa aduceti sau sa ne trimiteti piesa deteriorata fara urme de socuri mecanice sau parti lipsa impreuna cu urmatoarele documente:

 • Factura de achizitie sau bonul fiscal emise de S.C. Auto Piesa Site S.R.L.;
 • Copie dupa talonul masinii pe care a fost montata piesa;
 • Dovada montarii piesei intr-un service autorizat RAR (copii dupa devizul de montaj, factura fiscala emisa de service si autorizatia RAR a acestuia pentru tipul de manopera executata);
 • Nota de constatare emisa de catre un service autorizat RAR prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea, insotita, dupa caz, de raportul generat de tester pentru piesele electrice si electronice, raportul testului de amortizoare, masuratori comparator pentru discurile de frana ovalizate, etc.

 

       Piese cu conditii speciale de acordare a garantiei:

 • Compresoare: inainte de montare, instalatia de climatizare a masinii trebuie curatata! Odata cu inlocuirea compresorului trebuie inlocuite si filtrul uscator si supapa de expansiune. Aceste operatiuni trebuie evidentiate pe devizul de montaj. Neefectuarea acestor operatiuni duce la anularea garantiei.
 • Acumulatori auto / moto: In maxim 7 zile de la data achizitiei, instalatia electrica a masinii pe care se monteaza acumulatorul trebuie verificata intr-un service autorizat RAR. Bonul emis de tester trebuie pastrat si prezentat in cazul unei reclamatii pe garantie. Neefectuarea acestei operatiuni duce la anularea garantiei.
 • Piese de origine: Pentru a beneficia de garantie, piesele de origine (OE) trebuie montate la reprezentanta marcii autovehiculului pentru care s-a achizitionat piesa. Tot la reprezentanta trebuie efectuata si nota de constatare in caz de defectiune.

 

       De la caz la caz, piesa va fi inlocuita cu una noua sau contravaloarea ei va fi restituita in termen de maxim 15 zile de la data returnarii, conform Legii 449/2003, termen necesar pentru a se constata daca piesa s-a defectat din cauza unei probleme de fabricatie sau a unei erori de montaj. In cazul in care sunt necesare verificari suplimentare si piesa trebuie trimisa catre producator pentru expertiza, termenul poate fi de 30 de zile de la data returnarii.

 

       Garantia poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

 1. Piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat RAR pentru tipul de manopera efectuata;
 2. Piesa s-a defectat datorita montarii incorecte sau montarii impreuna cu piese conexe uzate / defecte;
 3. Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata cu alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;
 4. Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau inainte de montaj nu s-a comparat cu piesa de inlocuit;
 5. Autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competitii sportive, etc.);
 6. Autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi (socuri termice, electrice, mecanice);
 7. Piesa prezinta urme de lovituri, zgarieturi, rupturi, deformari sau s-a uzat datorita exploatarii normale.
 8. Nu sunt respectate conditiile de mai sus pentru piesele cu conditii speciale de acordare a garantiei.

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)