Alege subcategoria din Termostat:

 

 

Ce trebuie sa stii despre termostatul masinii tale?

 

     Rolul termostatului este de a gestiona in mod eficient lichidul de racire care intra si iese din motor in timp ce senzorul de temperatura are rolul de a inregistra pe tabloul de bord temperatura antigelului. Aceasta este o informatie foarte importanta pentru ca motorul masinii se poate cala si va fi nevoie sa fie inlocuit cu alt motor, ceea ce poate implica costuri foarte mari.

 

     Rolul termostatului este de asemenea extrem de important pentru ca va contribui la buna functionare a motorului in conditii optime si la o temperatura primara fara sa se supraincalzeasca. Dupa cum se poate vedea, termostatul este foarte important pentru functionarea optima a motorului si din motivul acesta este necesar sa fie deschis atunci cand trebuie si sa se inchida la timp. In cazul in care lucrul acesta nu se intampla este o problema care trebuie sa fie remediata cat ma rapid. Daca in mod accidental termostatul nu se inchide lucrurile nu sunt deloc bune pentru ca lichidul de racire care intra in motor nu se va putea raci si din aceasta cauza motorul se supraincalzeste. Acest aspect va deveni vizibil in tabloul de bord al masinii unde este indicata o crestere dramatica a temperaturii. In aceste conditii nu poti conduce mai mult de maxim 10 minute.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)