Alege subcategoria din Electrice:

 

 

Ce trebuie sa stii despre sistemul electric al masinii tale?

 

     Sistemul electric al unei masini este alcatuit dintr-o baterie, care poate fi de mai multe tipuri, un sistem de pornire si un alternator. Pe langa toate aceste componente sunt necesare si cablajele alaturi de foarte multe mufe care vor face legaturile acolo unde trebuie pentru ca masina sa functioneze perfect. Modul de functionare al acestui sistem poate fi asemanat cu functionarea sistemului circulator din organismul uman, in cadrul caruia inima este vazuta ca o baterie, venele si arterele sunt cabluri si restul componentelor sunt celelalte organe.

 

     Sistemul de pornire este cel care utilizeaza putere din bateria auto pentru a pune in miscare vehiculul. Cea mai importanta componenta a sistemului de pornire este reprezentata de demaror. Bateria ofera puterea necesara pentru demaror astfel incat acesta sa poata porni masina si ulterior sarcina va fi predata alternatorului, care are rolul de a incarca bateria. Ulterior, alternatorul ofera curent de alimentare in tot sistemul electric al vehiculului. Demarorul este format din motorul de curent continuu si dispozitivul de cuplare.

 

     Alternatorul are rolul de a transforma energia mecanica din pistoane in energie electrica cu ajutorul unui arbore cotit care va converti miscarea verticala a pistoanelor in miscare circulara, pentru a genera curent alternativ.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)