Pompa combustibil - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre pompa de combustibil a masinii tale?

 

     Toate motoarele care au combustie interna utilizeaza combustibil pentru a misca motorul. Combustibilul este depozitat in rezervor si pompa de combustibil il trimite de aici catre motor. Pompa de combustibil se afla in interiorul rezervorului si este gazduita de un intreg ansamblu de piese. Acesta permite ca benzina sa intre doar de la capatul pompei. Pompa are rolul de a absorbi combustibilul din rezervor si de a il trimite prin conductele de legatura cu carburatorul, rampa si injectoarele sau bateria de filtre.

 

     Sunt mai multe pompe de combustibil: cele cu diafragma, cele cu piston, cele electrice submersibile si cele antrenate pneumatic. Pompele submersibile au un conector care este localizat in apropiere de zona superioara a rezervorului si alimenteaza electric pompa transmitand informatii catre ea sau de la ea. In ansamblul pompei se gaseste si flotorul, conectat la pompa de combustie, care are rolul de a transmite catre calculatorul de bord cat combustibil se afla in rezervor.

 

     Pompa de combustibil are in apropiere si filtrul de combustibil, acesta avand rolul de a retine toate impuritatile care provin din rezervor. In cazul pompelor pe benzina, filtrul se monteaza langa rezervor pentru a filtra benzina imediat ce este preluata de pompa.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)