Sistem spalare faruri - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre pompa de spalare a farurilor masinii tale?

 

     Sistemul de spalare faruri nu este prezent pe toate vehiculele. Sistemul pentru spalarea farurilor este extrem de util in momentul in care conditiile meteo murdaresc puternic farurile. Cu ajutorul unui astfel de mecanism pot fi curatate farurile ori de cate ori sunt actionate stergatoarele pentru parbriz. In trecut, masinile aveau un sistem cu stergatoare de faruri insa in prezent este utilizat un sistem mai modern. Lichidul pentru parbriz este aruncat cu mare presiune catre bratul sistemului, acest brat fiind cel care se retrage dupa cateva secunde in interiorul barii.

 

     Sistemul acesta este mult mai eficient din punct de vedere aerodinamic. Farurile sunt considerate ochii masinii si cu ajutorul lor soferul poate vedea chiar si in conditii de noapte sau pe ceata, de aceea este de o importanta vitala ca ele sa functioneze corect si sa fie curate pentru a emite suficient de multa lumina incat sa asigure vizibilitate. Atunci cand una dintre componentele acestui sistem nu mai functioneaza corespunzator, este important ca mecanismul sa fie verificat in service si sa fie inlocuite piesele componente cu functionare defectuoasa. Sistemul de spalare a farurilor nu este indispensabil insa daca exista pe masina este un mare plus pentru siguranta si confort.

 

     Sistemul care asigura spalarea farurilor include si o pompa spalare faruri, care ajuta la eliminarea apei cu detergent din interiorul sistemului astfel incat sa curete suprafata farurilor. Nu toate autoturismele au astfel de sisteme pentru spalarea farurilor, insa cele care il au ofera numeroase avantaje proprietarilor. Sistemul de spalare faruri este extrem de util in momentul in care farurile sunt murdarite excesiv din diverse motive. Cu ajutorul mecanismului acestuia farurile pot fi curatate de fiecare data cand stergatoarele pentru parbriz sunt actionate.

 

     Acest sistem de spalare a farurilor poate fi relevant si pentru cei care cumpara masini la mana a doua. Atunci cand acesta nu functioneaza corect, este posibil ca bara din fata sa fi fost schimbata sau ca vehiculul sa fi suferit accidente importante in trecut. Modelele mai vechi de masini nu au un sistem de stergatoare pentru faruri, insa in prezent tot mai multe vehicule sunt dotate cu pompa pentru faruri. Cu ajutorul pompei, lichidul de parbriz ajunge cu presiune pe bratul sistemului, care se va retrage in bara in fata in cateva secunde. Sistemul acesta este foarte eficient in ceea ce priveste aerodinamica masinii si curata farurile permitand o buna vizibilitate in timpul deplasarii.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)