Bara / Grile / Suporti bara - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre bara / grilele / suportii de bara ale masinii tale?

 

     Sunt foarte multe persoane care cred ca bara de protectie este de a proteja vehiculul si doar atat. In realitate, rolul principal al barei de protectie este de a asigura protejarea pietonilor si a animalelor de pe strada, aspecte foarte importante avand in vedere violenta cu care se desfasoara traficul. Bara de protectie este confectionata de cele mai multe ori din plastic si ofera protectie grupurilor vulnerabil astfel incat in momentul unui impact sa fie atenuat socul.

 

     Bara de protectie are si rolul de a reduce pierderea partilor componente de pe masina, atunci cand implica parti scumpe. Cu ajutorul barei de protectie farurile, radiatoarele si hota raman la locul lor prinse in pozitie si sunt protejate in momentul unui impact. In momentul unui accident, distrugerea acestor elemente componente poate genera costuri uriase, motiv pentru care se recomanda utilizarea eficienta a barei de protectie si a grilelor.

 

     Contrar a ceea ce cred majoritatea conducatorilor auto, bara nu are doar rol de design si de decor. Este important ca ea sa fie conform recomandarilor producatorului, sa respecte designul masinii si sa nu ii modifice acestuia aerodinamica sau inaltimea si nici functiile pentru care a fost conceputa.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)