Toba de esapament - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre toba de esapament a masinii tale?

 

     Esapamentul este o parte integranta a sistemului de evacuare al masinii. Sistemul de evacuare are rolul de a evacua aerul existent in vehicul si toba de esapament are rolul de a il elimina in atmosfera. Tot sistemul va ajuta motorul sa mentina performante optime si sa reduca poluarea. Un semn ca toba de esapament este stricata sau nu functioneaza corect este zgomotul produs de vehicul in momentul functionarii. Daca toba de esapament este galagioasa atunci inseamna ca exista unele probleme cu care va veti confrunta. Sunt mai multe lucruri pe care va trebui sa le cunoasteti cu privire la condusul cu toba de esapament stricata. Daca toba de esapament are gauri in ea, monoxidul de carbon poate sa se scurga in interiorul vehiculului. In aceasta situatie pot aparea ameteli, dureri de cap si greata. O persoana expusa foarte mult timp la contactul cu monoxidul de carbon, poate deceda sau poate deveni inconstienta.

 

     Daca zgomotul puternic este generat de o gaura, masina devine periculoasa in momentul deplasarii si trebuie sa fie inspectata de un mecanic autorizat. Se recomanda inlocuirea tobei de esapament cu una noua pentru a evita toate situatiile neplacute si chiar riscante cu care te poti confrunta din cauza unei tobe sparte.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)