Kit ambreiaj - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre kitul de ambreiaj al masinii tale?

 

     Ambreiajul este una dintre cele mai importante componente ale unei masini, fiind cel care asigura legatura dintre cutia de viteze si motor. Scopul fizic al ambreiajului este de a transmite miscarea de rotatie din motor spre cutia de viteze. Aceasta o va prelua si o va transforma in miscare de translatie, transmitand-o spre rotile motrice.

 

     Kitul de ambreiaj este format din placa de presiune, disc, rulment de presiune, furca de angrenare, carcasa si suruburi de prindere.

 

     Rulmentul, placa si discul de ambreiaj intra in categoria consumabilelor auto, chiar daca se inlocuiesc la un interval mare de timp comparativ cu alte componente. Partile componente ale ambreiajului trebuie inlocuite impreuna, pentru ca existenta unei singure piese uzate si cu functionare defectuoasa va determina deteriorarea celorlalte in momentul rularii.

 

     Daca discul de ambreiaj patineaza din cauza ca materialul de frictiune s-a uzat, este afectat contactul cu volanta si scade capacitatea de accelerare a vehiculului. Un alt semn care indica probleme cu ambreiajul este patinarea discului care poate produce un miros de garnitura arsa. Daca se uzeaza rulmentul de presiune se va produce un zgomot specific si apar vibratii in momentul actionarii pedalei de ambreiaj.

 

     Atunci cand apar aceste semne, se recomanda achizitionarea unui kit de ambreiaj si inlocuirea ambreiajului in service.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)