Alege subcategoria din Sistem de racire motor:

 

 

Ce trebuie sa stii despre sistemul de racire al motorului masinii tale?

 

     Sistemul de racire al motorului are rolul de a asigura atingerea intr-un timp scurt a temperaturii nominale de functionare, dar si mentinerea valorii in momentul functionarii motorului. Motoarele termice moderne folosesc instalatii de racire care functioneaza cu lichid, datorita avantajelor lor in comparatie cu racirea pe are. Un sistem de racire cu lichid asigura racirea uniforma a motorului, incalzirea rapida a motorului in momentul pornirii, o putere litrica superioara si solicitari termice reduse la nivelul pieselor. Sistemul de racire are rolul de a realiza doua functii importante si anume transportul de caldura de la piesele care sunt solicitate termic si disiparea caldurii in atmosfera. Transportul caldurii este realizat cu ajutorul lichidului de racire si cu ajutorul pompei de apa. De asemenea, sunt implicate in proces si conductele sau canalele de scurgere si termostatul. Disiparea se realizeaza de catre radiator cu asistenta unui ventilator electric.

 

     Termostatul este o supapa care are actiune dubla si care inchide si deschide circulatia lichidului prin radiator. In pozitia inchis, atunci cand motorul este rece, lichidul circula prin blocul motor si prin radiatorul care asigura incalzirea habitaclului. Este important ca toate aceste piese sa functioneze eficient si sa fie verificate la timp.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)