Alege subcategoria din Baie ulei:

 

 

Ce trebuie sa stii despre baia de ulei a masinii tale?

 

     Baia de ulei este o parte a cartelului inferior al motorului si se utilizeaza, asa cum spune si numele sau, pentru a depozita uleiul. Alimentarea baii de ulei are loc printr-un orificiu conceput special pentru a facilita umplerea. Acest orificiu este prevazut si cu un filtru sub forma de sita care asigura prima filtrare a uleiului, chiar in momentul in care acesta ajunge in baie. De asemenea, acest orificiu are si un capac etans. De obicei, baia de ulei este confectionata din aluminiu sau din fonta si are o adancime mai mare in zona centrala, aceasta zona fiind cea care are rolul de a gazdui sorbul pompei de ulei.

 

     Baia de ulei este special conceputa pentru ca uleiul sa nu se agite foarte mult si sa nu fie inspumat in momentul deplasarii. Din acest motiv, baia de ulei vine echipata in partea superioara cu o piesa cu perforatii si orificii de diametru mic, care are rolul de a sedimenta uleiul. In zona inferioara a baii de ulei, aceasta are si un buson pentru golire.

 

     Baia de ulei se poate deteriora din  motive multiple, cele mai comune fiind socurile generate de obiecte dure si se recomanda inlocuirea ei imediat.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)