Alege subcategoria din Stopuri:

 

 

Ce trebuie sa stii despre stopuri?

 

     Una dintre cele mai importante functii ale luminilor din spate a masinii este de a semnaliza care sunt actiunile si intentiile soferului pentru ca toti ceilalti participanti la trafic sa le vada. Vizibilitatea si pornirea lor rapida are un rol esential. O alta functie foarte importanta este cea de a distinge marcile: stopurile sunt unele dintre primele elemente care fac diferenta dintre o masina si alta si reprezinta o caracteristica distinctiva a designului masinii.

 

     Luminile LED sunt cele care creaza lumina cu ajutorul tensiunii induse de procese de recombinare intre straturile de semiconductori. Cel mai important avantaj este durata de viata lunga pe care ledurile o au, consumul mic de energie si adancimea mai mica a becului. Culoarea pe care o are lumina este generata de structura ledurilor. Pentru luminile amplasate in spate culorile de baza sunt rosu, portocaliu si rareori alb. Datorita modului rapid in care se aprind acestea ofera o foarte mare siguranta vehiculelor in situatii de franare subita.

 

     Intensitatea luminilor din spate poate fi adaptata foarte usor utilizand tehnologia LED conform nevoilor specifice ale tuturor conducatorilor auto si in diferite conditii climatice. Acest lucru se face doar datorita sistemului adaptiv pe care luminile din spate il au si care este un sistem similar cu sistemul AFS pentru lumina din fata.

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)