Alege subcategoria din Ambreiaj si Volanta:

 

 

Ce trebuie sa stii despre ambreiajul si volanta masinii tale?

 

     Ansamblul dintre ambreiaj si volanta se afla intre motor si cutia de viteze. Scopul acestuia este de a intrerupe fluxul de putere din acesta si de a cupla progresiv propulsorul cu transmisia. Cuplarea sau decuplarea motorului sunt necesare si cand are loc pornirea de pe loc pentru a schimba treptele din cutia de viteze, in momentul deplasarii. Modul de functionare este foarte simplu: unul sau mai multe discuri de ambreiaj sunt presate undeva intre volanta si placa de presiune de arcuri extrem de puternice. Atunci cand este apasata pedala de ambreiaj este actionat un rulment de presiune cu ajutorul unui cablu sau cu un sistem hidraulic. Acest sistem are rolul de a indeparta placa de presiune cu ajutorul unei diafragme care permite rotatia libera a discului de ambreiaj.

 

     Discurile au pe ambele fete un material de frictiune foarte diferit tinand cont de regimul de utilizare. Cu autorul ambreiajului, miscarea din motor se transmite cutiei de viteze, care o transfera rotilor motrice. El permite transferul progresiv al puterii din motor catre cutia de viteze ajutand la pornirea lenta de pe loc. Atunci cand unul din aceste elemente nu mai functioneaza se recomanda inlocuirea sa cu o componenta noua.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)