Alege subcategoria din Antrenare punte:

 

 

Ce trebuie sa stii despre puntea de antrenare a masinii tale?

 

 

     Elementele de antrenare punte implica un arbore de antrenare si mai multe piese componente. Arborele de antrenare are rolul de a transmite cuplul de rotatie si este utilizat in general pentru a conecta toate componentele trenului de propulsie care nu pot sa fie conectate direct din cauza distantei si din cauza nevoii de a avea o miscare relativa intre ele. Ca purtator de cuplu, arborele de antrenare este supus la efortul de forfecare si torsiune, echivalent cu diferenta dintre cuplul de intrare si sarcina. Acesta trebuie sa fie suficient de puternic pentru a suporta stresul si pentru a evita totodata prea multa greutate, deoarece in momentul miscarii creste si forta de inertie.

 

     Pentru a permite variatii in alinierea sau distanta dintre componentele de conducere si cele conduse, arborele de antrenare are mai multe imbinari universale, cuplaje specifice sau imbinari in forme speciale cum sunt cele spiralate sau cele prismatice. Atunci cand acest sistem de antrenare este deteriorat el poate pune in pericol viata conducatorului auto dar si a celorlalti participanti la trafic. Din aceste motive se recomanda atentie, prudenta, verificarea si inlocuirea pieselor de fiecare data cand este necesar pentru ca masina sa functioneze optim la fiecare deplasare.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)