Flansa si rulment amortizor - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre flansa si rulmentul amortizoarelor masinii tale?

 

     Amortizoarele sunt cele care impiedica suspensia sa se comporte similar cu un pat cu apa, deci este foarte important sa functioneze. Pentru ca amortizorul sa fie foarte bine prins si sa ramana etans are nevoie de o flansa si un rulment pentru amortizor. Atunci cand arcurile sunt puse pe o masina ele vor continua sa se balanseze.

 

     Amortizoarele au rolul de a prelua miscarea acestor arcuri si de a le pune inapoi in pozitie normala, de repaus, mai repede. De asemenea, amortizoarele au rolul de a impiedica arcurile sa se strice si sa deterioreze si componentele de pe masina. Solutia acestei probleme este o tija care functioneaza sub forma unui tub cu ulei. Aceasta tija se ataseaza unui piston care, in momentul in care amortizorul este comprimat va impinge uleiul si va genera rezistenta la balansul arcului.  Sunt folosite mai multe modele de amortizoare, cele mai multe fiind cu un tub sau doua cu aspect concentric. In cele mai multe cazuri, uleiul trebuie sa ajunga in supapele simple care sunt activate de presiune sau in doua camere care au doua pistoane. Uleiul este de cele mai multe ori impuns din camera interioara cu ajutorul unei supape in camera de exterior.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)