Electricitate motor / Senzori - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre componentele electrice ale masinii tale?

 

     O masina are mai multi senzori si relee pe care ii foloseste pentru a functiona corespunzator. Un exemplu in acest sens sunt senzorii de aer. Senzorii pentru fluxul de aer nu au data de expirare si nu sunt inclusi in lista de mentenanta alaturi de alte elemente care trebuie sa fie inlocuite la un numar fix de kilometri asa cum sunt bujiile si filtrele. Ei pot sa ramana la locul lor pe perioada nedeterminata atata timp cat functioneaza in mod corect. Senzorii pentru fluxul de aer sunt critici pentru performanta pe care motorul o are, pentru consum si pentru emisiile de noxe. Sunt foarte fragili si sensibili la contaminare. Cu putina grija si mentenanta preventiva senzorii de flux de aer vor ramane functionali pentru foarte mult timp. 

 

     Un alt exemplu de senzori sunt cei de parcare, care se activeaza atunci cand in fata, in spatele sau pe laterala masinii sunt obstacole pe care aceasta le poate lovi in momentul deplasarii cu fata sau cu spatele. De asemenea, senzorii de ploaie sunt foarte importanti pentru ca vor determina pornirea automata a stergatoarelor. In functie de masina si de dotarile pe care aceasta le are, numarul de senzori si de relee variaza.

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)