Alege subcategoria din Tamburi si saboti frana:

 

 

Ce trebuie sa stii despre tamburii si sabotii de frana ai masinii tale?

 

     Tamburii si sabotii de frana reprezinta componente de o importanta vitala a sistemului de franare. Acest tip de sistem de franare este intalnit la vehiculele mai vechi. Tamburul de frana functioneaza similar cu discul de frana, iar sabotii de frana functioneaza in mod asemanator cu placutele.

 

     Tamburul are forma unui vas si este atasat fiecarei roti. Atunci cand este actionata pedala de frana, sabotul este directionat catre tambur, creand frecare pe suprafata acestuia, moment in care vehiculul incetineste. Conceptul este similar cu cel al sistemelor de franare cu disc.

 

     Fiecare vehicul are 4 saboti de frana si 4 tamburi, distribuiti cate unul pe fiecare roata. Cele mai comune semne care indica defectarea sabotilor de frana sau tamburilor de frana sunt:

- Franarea slaba;

- Zgomote aparute in timpul franarii;

- Vibratii in pedala de frana;

- Frana de mana slaba.

 

     Aceste semne pot aparea individual sau simultan si necesita o vizita in service. Este recomandat ca sistemul de franare format din tamburi si saboti sa fie verificat periodic si reparat, prin inlocuirea corespunzatoare a componentelor deteriorate, de fiecare data cand este necesar, pentru siguranta masinii, a conducatorului auto si a tuturor participantilor la trafic.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)