Alege subcategoria din Filtre:

 

 

Ce trebuie sa stii despre filtrele masinii tale?

 

     Filtrele auto sunt o categorie de componente de o importanta vitala pentru o functionare performanta si eficienta a autoturismului. Este important sa fie cunoscut rolul fiecarui tip de filtru, dar si momentul in care este necesara inlocuirea acestuia. Pentru alegerea tipului de filtru potrivit este important sa se tina cont de combustibilul utilizat de autovehicul, deoarece exista filtre speciale pentru motoare cu functionare pe benzina si filtre pentru motoare diesel.

 

     Filtrul de aer asigura buna functionare a motorului, iar rolul sau principal este acela de a purifica aerul inainte ca acesta sa ajunga la motor si la sistemul de admisie. In absenta lui, se pot uza pistoanele iar impuritatile pot infunda catalizatorul.

 

     Filtrul de combustibil are rolul de a proteja injectoarele de toate impuritatile existente in combustibil.

 

     Filtrul de ulei este esential pentru buna functionare a motorului, avand rolul de a il lubrifia si de a ii prelungi durata de viata, impiedicand uzura prematura. Se recomanda ca uleiul si filtrul de ulei sa fie schimbate simultan.

 

     Filtrul de particule reduce gradul de poluare al vehiculului captand particulele eliberate in urma arderii.

 

     Filtrul de polen, denumit si filtru de habitaclu este esential in mentinerea unei atmosfere placute in interiorul masinii, tinand departe mirosurile neplacute.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)