Alege subcategoria din Directie:

 

 

Ce trebuie sa stii despre directia masinii tale?

 

     Sistemul de directie al masinii este unul dintre cele mai complexe sisteme care sunt instalate pe un vehicul si are mai multe roluri. El trebuie sa nu influenteze pozitia pe care rotile o au. De asemenea trebuie sa nu fie influentat de oscilatiile pe care suspensiile le au din cauza denivelarilor drumului. Trebuie sa nu transmita socurile in volan si trebuie sa permita conducatorului auto sa faca schimbarea directiei de mers in mod natural, rapid si fara efort.

 

     Unghiul rotilor directoare este cel care ajuta la mentinerea stabilitatii lor si impiedica tendinta volanului de a reveni. De asemenea, rotile nu isi vor pastra pozitia neutra atunci cand au fost deviate de la ea prin rotirea volanului de catre sofer. Unghiul de convergenta este cel care asigura paralelismul in planurile de miscare. Unchiul de inclinare laterala a pivotului mareste tendinta rotilor directoare de a reveni in pozitie pentru mersul in linie dreapta si de a usura utilizarea volanului atunci cand rotile sunt scoase din pozitie neutra. Unghiul de inclinare longitudinala este cunoscut si sub numele de unghi de fuga si asigura stabilitatea masinii in mers. Masinile noi au sisteme de directie asistata, care ajuta soferul sa schimbe directia de mers.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)