Debitmetru aer - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre debitmetrul de aer al masinii tale?

 

     Motoarele care au ardere interna pentru automobile functioneaza pe baza arderii amestecului dintre combustibil si aer. In cazul motoarelor termice amestecul de aer poate sa fie determinat in doua moduri – utilizand un debitmetru de aer sau un senzor de presiune pentru aerul de admisie combinat cu senzorul de temperatura a aerului de admisie.

 

     Senzorul de masa de aer este cel care masoara cantitatea de aer care va intra in cilindri. In cazul motoarelor cu functionare pe benzina informatia aceasta se foloseste pentru a determina cantitatea combustibilului care trebuie sa fie injectata si la motoarele diesel se foloseste pentru a calcula cantitatea gazelor arse si care nu sunt introduse in cilindrii sistemului. La motoarele pe benzina functionarea acestora cu amestec stoichiometric este importanta pentru ca motorul sa aiba un randament optim si sa functioneze corect catalizatorul cu trei cai.

 

     Motorul pe benzina are o functionare in bucla deschisa pe baza informatiilor primite de la debitmetru si in bucla inchisa pe baza informatiei primite de la sonda lambda. In timpul functionarii motorului in bucla deschisa calculatorul de injectie primeste informatii de la debitmetru si calculeaza cantitatea de combustibil care urmeaza sa fie injectata in cilindru cu scopul de a obtine amestecul.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)