Alege subcategoria din Planetara:

 

 

Ce trebuie sa stii despre planetara masinii tale?

 

     Planetara este ultima piesa a sistemului de transmisie si are rolul de a transmite puterea din cutia de viteze sau din diferential catre roti. Pentru tractiunea pe fata, planetarele ies direct din cutia de viteze si se cupleaza la roti, pe cand la o masina cu tractiune pe spate, cutia de viteze iese din cardanul care ajunge in diferential si de acolo ies planetarele care fac legatura cu rotile masinii.

 

     Planetara este echipata cu un ax cardanic care este articulat pe ambele capete si prin care este transmisa miscarea de rotatie spre roti. Articulatiile de la capetele planetarei au rolul de a permite transmiterea miscarii de rotatie chiar daca exista diferente de nivel sau ruperi de aliniere. Aceste doua accesorii sunt prezente cu un scop important si anume acela de a permite miscarea fuzetei si a rotii in sus si in jos sub denivelari. Aceste articulatii de la capetele planetarei au un tripod in interior, o piesa formata din trei rulmenti care permite continuarea rotatiilor chiar si atunci cand masina vireaza. Articulatia este acoperita de un burduf in interiorul caruia este vaselina, aceasta avand rolul de a lubrifiat corect cei trei rulmenti din interiorul planetarei pentru o functionare optima.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)