Alege subcategoria din Caroserie:

Bandouri si Embleme Bandouri si Embleme

 

 

Ce trebuie sa stii despre caroseria masinii tale?

 

     Caroseria vehiculului este o componenta care se aseaza deasupra osiilor si a rotilor si care are scopul de a crea o zona amenajata pentru transportul marfurilor sau al persoanelor.

 

     Caroseria este componenta de baza a masinii, cea care ofera acesteia o firma specifica si care dicteaza clasa din care vehiculul face parte. De asemenea, caroseria are si rolul de a proteja pasagerii sau marfurile in cazul unui impact, fiind special conceputa pentru a oferi rezistenta sporita. Forma pe care o are caroseria este responsabila si de aerodinamica masinii, aceasta fiind foarte diferita intre masinile clasice, sport si cele pentru marfuri sau cele special create pentru competitii sportive.

 

     Caroseria se poate strica din mai multe motive. Accidentele sunt cele mai comune dintre acestea, insa si vehiculele care nu sunt supuse unui accident, dar sunt foarte vechi pot avea caroseria afectata de rugina. Se recomanda schimbarea elementelor de caroserie atunci cand este cazul, cu unele noi, montate de specialisti. Elementele de caroserie second hand pot ascunde surprize neplacute, cum ar fi elemente sau componente ruginite, parti care se detaseaza sau elemente metalice deteriorate si diforme. O caroserie, indiferent de culoarea ei poate fi revopsita in ateliere specializate in culoarea vehiculului destinatie.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)