Pivot - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre pivotii masinii tale?

 

     Pivotul auto este o piesa confectionata din cauciuc si metal care se conecteaza la bascula de fuzeta a rotii. Tinand cont de tipul de suspensie si de directie, exista masini care au doar un pivot pe roata si masini care au mai multi pivoti. Pivotul este format din prinderea  de otel si un ax cu bila pivotanta, de unde provine si numele acestei piese. Axul este acoperit de burduful din cauciuc. In timp, burduful din cauciuc se rupe si va intra praf in articulatiile din bila, iar in timp pivotul incepe sa prinda joc. Totul va incepe de la un simplu zgomot de fier pe fier in momentul in care masina trece prin gropi. Ulterior, un pivot stricat se poate rupe si poate genera accidente grave.

 

     Pivotul este unul dintre elementele consumabile ale masinii, deoarece in timp se poate uza si necesita inlocuire. Exista si consumabile pe termen lung, care se inlocuiesc mai des, asa cum sunt pivotii de foarte buna calitate. Pivotii se strica de cele mai multe ori din cauza drumurilor cu gropi si accidentate, care fac ca viata elementelor de directie sa fie diminuata cu mult. Se recomanda inlocuirea pivotilor de la primele semne de defectare.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)