Caseta directie / Pompa servodirectie - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre caseta de directie / pompa de servodirectie a masinii tale?

 

     Caseta de directie este una dintre cele mai importante componente ale unei masini iar rolul sau este de a dirija rotile in conformitate cu miscarea volanului. Pot fi casete de directie mecanice, hidraulice sau chiar electro hidraulice si asistate electronic. Servo directia include pompa de servodirectie, caseta de directie, capul de bara, bieleta de directie, burduful de caseta si filtrul pentru servodirectie. Defectarea sistemului de directie al masinii va pune in pericol viata pasagerilor si necesita remedierea problemei.

 

     De obicei, axul dintat prezent in caseta de directie rugineste, ceea ce determina aparitia scurgerilor de ulei. Drumurile cu denivelari, gropi, pietris, bolovani, pot sa afecteze componentele din caseta, care cu timpul, afecteaza performantele. Impactul pe suprafete neregulate afecteaza in prima faza suspensiile si bieletele de directie, iar ulterior vor fi afectate si componentele din coloana de directie. Acest  dezechilibru se va simti usor si in volan. Cele mai comune simptome ale problemelor la sistemul de servodirectie sunt scurgerile de ulei in momentul virajelor, scaderea nivelului de ulei din rezervor si smuciturile in momentul bracarii rotilor. Se va observa o manevrare deficitara a volanului, insotita de mai multe zgomote ale sistemului si de functionarea greoaie a volanului.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)