Alege subcategoria din Kit distributie:

 

 

Ce trebuie sa stii despre kitul de distributie al masinii tale?

 

     Distributia este formata din ansamblul tuturor componentelor care determina buna functionare a motorului, contribuie la admisia aerului proaspat in cilindri si la eliminarea gazelor reziduale. Motorul primeste, cu ajutorul distributiei, oxigenul necesar pentru arderea combustibilului si elimina totodata gazele arse.

 

     Distributia poate fi pe lant sau pe curea si trebuie schimbata periodic in conformitate cu recomandarile producatorului. Distributia pe curea se schimba mai des, insa ofera avantajul de a fi mai ieftina, in timp ce distributia pe lant se schimba la intervale mari de timp. Lantul de distributie este realizat din metal, iar durata sa de viata depinde si de uleiul de motor, care trebuie inlocuit la timp pentru a asigura lubrifierea corecta.

 

     Kitul de distributie include cureaua dintata de antrenare, rola intinzatoare, rola de ghidare si in anumite situatii poate include pompa de apa, in cazul in care aceasta este antrenata cu ajutorul curelei alternatorului.

 

     Schimbarea kitului de distributie necesita rigurozitate si atentie. Neglijenta poate duce la probleme grave si chiar la schimbarea motorului. Kitul de distributie se inlocuieste la un anumit numar de kilometri, totul depinzand de motorul pe care este montat. Un factor important este modul in care vehiculul este condus. De asemenea, cartea masinii este cea care spune cand trebuie sa fie inlocuit kitul de distributie.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)