Rola intinzatoare - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre rola intinzatoare a masinii tale?

 

     Cureaua de transmisie este un element de baza in buna functionare a masinii. Ea are rolul de a mentine un ritm al motorului. Cu ajutorul rolei intinzatoare, cureaua de distributie este intinsa corect si asigura sincronizarea optima a tuturor miscarilor din motor.  

 

     Cureaua de transmisie este amplasata in fata motorului, in mod normal sub un capac. Reprezinta una dintre cele mai importante componente ale motorului si are rolul de a roti arborele cotit si camerele in mod sincronizat, asigurand ca toti cilindrii se aprind la momentul potrivit. Aceasta curea este realizata din cauciuc dur, ranforsat, pentru ca durata sa de viata sa fie optima. Cu toate acestea, fiind expusa unor forte foarte mari din motor trebuie sa fie inlocuita periodic. Daca exista probleme cu cureaua masina nu mai functioneaza. Unul dintre cele mai comune semne ale unei probleme cu cureaua de transmisie, care poate proveni chiar de la rola intinzatoare, sunt rateurile motorului.

 

     Cureaua de transmisie este atasata unei roti de transmisie care actioneaza arborele cotit si arborele cu came. Atunci cand cureaua aluneca pe arborele cu came, un cilindru se inchide mai devreme.  Daca nu este inlocuita cureaua la timp, motorul va da rateuri care  pot fatale.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)