Oglinzi - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre oglinzile masinii tale?

 

     Oglinzile sunt de mai multe tipuri, in functie de vehiculul pe care vor fi montate insa cel mai important lucru de mentionat este faptul ca ele sunt ochii soferului aflat la volanul autoturismului, ceea ce inseamna ca atunci cand o oglinda se strica trebuie inlocuita imediat.

 

     In functie de dotarile masinii pot exista oglinzi manuale sau automate. Sunt si masini care permit retragerea automata a oglinzilor care interior in momentul in care masina este inchisa, pentru a feri oglinzile laterale de anumite neplaceri, ele fiind situatie la extremitatile masinii. Cu un astfel de mecanism soferul este scutit de actionarea lor manuala de fiecare data si confortul se traduce prin mai multi consumatori care solicita bateria.

 

     Cele mai multe oglinzi electrice sunt echipate cu motorase electrice individuale, deci la montare exista conectori electrici, elemente de control directional si circuit individual. Pentru vehiculele de serie, doar oglinzile laterale pot fi controlate automat in timp ce oglinda retrovizoare este manuala. Butonul care controleaza oglinzile are trei pozitii – stanga, dreapta si mijloc. Atunci cand butonul se afla in mijloc, reglarea este dezactivata. Atunci cand oglinzile electrice nu functioneaza corect sau cand oglinzile au fost sparte si nu permit vizibilitatea trebuie inlocuite de urgenta.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)