Alege subcategoria din Roti:

 

 

Ce trebuie sa stii despre rotile masinii tale?

 

     Roata unui vehicul este un ansamblu format din janta si anvelopa, care se roteste in jurul axului sau avand ca scop deplasarea vehiculului. In interiorul anvelopei rotilor se afla o camera in care exista aer comprimat care trebuie sa fie mentinut de fiecare data in parametrii pe care producatorul de masini il indica pentru circulatia in conditii de siguranta. Rotile sunt singurele elemente care intra in contact cu solul si care leaga masina de suprafata carosabila. Atunci cand in momentul deplasarii are loc o pana de cauciuc, conducatorii auto trebuie sa aiba toate cunostintele necesare pentru a utiliza roata de rezerva din dotarea fiecarei masini. Toate vehiculele trebuie sa fie dotate cu o roata de rezerva in mod obligatoriu.

 

     Pentru a schimba roata in cazul unei pene, conducatorii auto sunt sfatuiti sa aiba la indemana toate uneltele necesare cum ar fi cricul auto, manusile, lanterna, vesta reflectorizanta, triunghiurile reflectorizante si cheia in cruce. Cartea masinii este cea care indica locul in care trebuie sa fie atasat cricul pentru a schimba roata. Este recomandat ca fiecare posesor auto sa cumpere cele mai bune roti, atat jante cat si anvelope, astfel incat sa le poata folosi pentru cat mai mult timp.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)