Ventilator radiator - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre ventilatorul de radiator al masinii tale?

 

     Ventilatorul are rolul principal de a raci si de a mentine rece lichidul de racire in momentul in care acesta se incalzeste. Acest ventilator este amplasat intre motor si radiator si chiar daca pare ca nu are un rol major, in realitate este foarte important. Pot aparea o serie de probleme majore din cauza unui ventilator defect. In primul rand apare incalzirea lichidului de racire care va absorbi caldura motorului in drum spre radiator sau camera de racire.

 

     Ventilatorul previne incalzirea si mentine motorul rece pentru functionarea in parametri optimi. Ventilatorul se poate deteriora din cauza utilizarii excesive a motorului si din cauza unui timp de functionare indelungat. In momentul in care de strica din cauza folosirii intense, vor aparea semne specifice care determina schimbarea lui. Zgomotul scos de ventilator este un sunet normal, insa in momentul in care nu se mai aude este un semn de intrebare. Se recomanda inlocuirea ventilatoarelor stricate inainte de a genera probleme considerabile. Un motor care functioneaza la temperaturi mari va ceda si va avea probleme costisitoare. Pentru a evita aceste evenimente este necesar ca ventilator sa fie reparat sau schimbat rapid, astfel incat rolul de racire al ventilatorului sa fie reluat.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)