Bieleta antiruliu - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre bieleta antiruliu a masinii tale?

 

     Ruliul este o miscare a automobilului in jurul axului longitudinal, ceea ce implica un balans stanga dreapta. In acest caz, bieleta antiruliu este o componenta a suspensiei masinii si face legatura dintre amortizor si bara stabilizatoare. Pentru ca este o legatura dintre amortizoare si bari stabilizatoare, bieletele forteaza amortizoarele sa lucreze in mod egal in viraje. O masina fara bieleta se inclina mai mult in viraje. Intr-un viraj puternic la dreapta, de exemplu, intreaga greutate a masinii va duce rotile catre stanga iar rotile din dreapta nu vor mai ajunge in contact cu pamantul. Bieleta antiruliu este o bara si lasa amortizorul sa se miste in voie pana in momentul in care bieleta este intinsa la maximum. Pentru ca este fortata ea va trage de amortizor si de bara stabilizatoare simultan si rezultatul va fi ca rotile vor ramane pe sol si centrul de greutate va fi mult mai jos.

 

     Bieleta se verifica virand volanul la maxim si inspectand capetele bieletei. Este important ca aceasta sa ramana fixa in punctele de prindere cu bara stabilizatoare sau cu amortizorul. Daca masina nu mai este stabila la curbe si da senzatia de aplecare la viraj, este recomandata o vizita in service pentru o inspectie detaliata.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)