Alege subcategoria din Discuri si placute frana:

 

 

Ce trebuie sa stii despre discurile si placutele de frana ale masinii tale?

 

     Franele pe disc au un rol important si nu trebuie neglijat deoarece influenteaza dramatic siguranta vehiculului si tuturor participantilor la trafic. Aceste componente sunt utilizate la fiecare deplasare pentru a reduce viteza. Discurile de frana sunt folosite alaturi de un etrier, avand rolul de a actiona doua placute de frana, care vor incetini miscarea de rotatie a discului, diminuand astfel viteza de deplasare a vehiculului.

 

     Cele mai des intalnite frane cu disc sunt cele actionate hidraulic, in urma actionarii pedalei de frana, care determina aparitia unei tensiuni in sistemul de franare, cu ajutorul echipamentelor aferente si al lichidului de frana.

 

     Discurile si placutele de frana nu au o durata mare de utilizare, iar aceasta depinde de modul in care este condus vehiculul si de locul de exploatare sau de tipul de vehicul. Masinile cu cutie automata necesita schimbarea discurilor si placutelor la intervale mai scurte de timp, deoarece masinile cu cutie manuala valorifica mai eficient frana de motor.

 

     Se impune schimbarea discurilor de frana atunci cand apar vibratii la nivelul volanului atunci cand discurile de pe puntea din fata sunt ovalizate. Se recomanda inlocuirea discurilor si placutelor de frana de fiecare data cand este necesar pentru siguranta conducatorului auto si a celorlalti participanti la trafic.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)