Categorii stiri

Cum pregatim masina de vacanta?

 

     Vara a venit, vacanța se apropie! Pentru ca totul să fie perfect și să nu întâmpini probleme, îți recomandăm să îți pregătești și mașina înainte de plecare. Ce trebuie să faci mai exact? Îți vom spune în articolul de astăzi care sunt principalele 8 lucruri de care este util să ții cont.

 

 

Verifică nivelul uleiului de motor și al altor fluide

 

     Verifică nivelul uleiului de motor, lichidului de răcire, fluidelor de transmisie și a oricăror altor tipuri de lichide pentru a te asigura că mașina este folosită în mod corect. Dacă alegi să completezi singur nivelul, folosește produse ce îndeplinesc specificațiile din ghidul de utilizare a mașinii.

 

 

Verifică presiunea pneurilor

 

      Află presiunea corectă a pneurilor care este menționată, de obicei, în manualul mașinii, lângă rezervorul de combustibil sau pe portieră. Mergi la o vulcanizare autorizată pentru a face acest lucru. Poți să îți achiziționezi și un compresor auto pentru eventualele pierderi de aer datorate căldurii în cazul în care știi că urmează să pleci la un drum mai lung.

 

 

Verifică roata de rezervă

 

     Întotdeauna, atunci când pleci la drum, pot aparea incidente neprevăzute precum o pană. Prin urmare, verifică starea roții de rezervă ca să ai certitudinea că aceasta este funcțională în cazul în care vei avea nevoie de ea. De asemenea, asigură-te că ai cric, chei și triunghi reflectorizant.

 

 

Verifică starea aerului condiționat

 

     Fă un drum cu aerul condiționat pornit. Dacă observi o scădere a capacității de răcire este bine să mergi la un service specializat pentru diagnoză. Este posibil să fie nevoie doar să se completeze nivelul de freon, dar pot exista și probleme mai serioase ce nu se pot constanta decât în urma diagnozei.

 

 

Adaugă lichid de parbriz și verifica starea ștergătoarelor

 

     Vizibilitatea este esențială. La un drum lung, parbrizul se murdarește rapid din cauza prafului și insectelor. Prin urmare, este vital să ai suficient lichid de parbriz pentru a putea să îl cureți rapid. În cazul în care lamela ștergătoarelor pare deterioarată, le poți schimba pentru a nu avea neplăceri.

 

 

Verifică starea și valabilitatea accesoriilor de siguranță rutieră

 

     În orice călătorie, siguranța trebuie să primeze. Prin urmare, un alt element important este verificarea stării și valabilității accesoriilor de siguranță rutieră. Nu uita de trusa medicală obligatorie care trebuie să fie încă valabilă. Este posibil să ai nevoie de ea chiar și în cazul unor incidente ușoare (de exemplu, o zgârietură în momentul în care verifici presiunea pneurilor).

 

 

Protejează mașina folosind un scut de motor

 

     Așa cum sugerează și numele, rolul unui scut de motor este acela de a proteja componentele mașinii în cazul unor eventuale lovituri, precum și de pătrunderea prafului sau a oricăror tipuri de impurități. Unele mașini au acest element montat din fabrica însa, dacă mașina ta nu este echipată cu el, îți recomandăm să îl cumperi. Un scut motor este foarte util în cazul unui drum lung. Deși denumirea sa face referire doar la motor, el acoperă și alte părți ale mașinii precum baia de ulei și o mare parte din cutia de viteze.

 

 

Achiziționează un frigider auto

 

      Un frigider auto electric se poate dovedi extrem de util în cazul unei călătorii. El te poate ajuta să te bucuri de băuturi reci chiar și în zilele toride de vară, mai ales atunci când ai de parcurs un drum lung. De asemenea, în cazul în care ai ales o vacanță cu self catering, în momentul în care achiziționezi un frigider auto ai garanția faptului că mâncarea nu se va strica, iar tu vei economisi bani pe care îi poți folosi pentru vizitarea unor muzee sau alte activități recreative.

 

     Sperăm că aceste sfaturi să vă fie utile și să vă bucurati de o vacanță liniștită, conducând în siguranță. În magazinul nostru on-line veți găsi întotdeauna piesele auto și accesoriile de care aveti nevoie. Vi le livram rapid, oriunde în România și în plus beneficiați de consiliere tehnică gratuită pentru a fi siguri că piesa este 100% compatibilă și a economisi timp si bani.

 


Comentarii:

Nu exista comentarii


Scrie un comentariu:

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)