Categorii stiri

Greșeli frecvente ce deteriorează ștergătoarele de parbriz

 

     Ștergătoarele de parbriz sunt accesorii extrem de importante, deoarece ele asigură o vizibilitate bună indiferent de condițiile meteo existente. Ele au rolul de a îndeparta cât mai rapid mizeria, apa sau zăpada de pe suprafața parbrizului. Prin urmare, siguranța șofatului depinde și de ele. Condusul cu ștergătoare nepotrivite este chiar interzis în multe țări, deoarece vizibilitatea redusă reprezintă un risc major la volan.

     În articolul de astăzi vom vedea împreună care sunt motivele care conduc la defectarea ștergătoarelor și cum le putem proteja.

 

 

Lipsa unui nivel suficient de lichid de parbriz

 

     Este important să verifici, măcar o data pe săptămână, nivelul lichidului de spălare. Deși ștergătoarele pot funcționa și fără acesta, trebuie să știi că mizeria uscată acționează abraziv asupra lamelor ștergătoarelor în momentul în care acestea sunt pornite fără a exista lichid de parbriz. Evită să faci acest lucru pentru a prelungi durata lor de viață.

 

 

Acumulări de praf în canelurile componentelor

 

     Fă-ți un obicei ca, o dată pe lună, să speli lamele ștergătoarelor cu șampon pentru mașini. Nu le lustrui sau da cu ceară! Acest lucru este important, deoarece te ajută să îndepărtezi parful acumulat în canelurile componentelor acestora. În acest mod eviți distrugerea lor rapidă și chiar potențialele zgârieturi lăsate pe suprafața parbrizului sau lunetei.

 

 

Dimensiuni alese greșit

 

     Ai grijă ca, în momentul în care cumperi ștergătoare de parbriz, ele să corespundă modelului mașinii tale. Pe cele mai multe dintre acestea sunt specificate brandurile cu care sunt compatibile. Acest lucru este important, deoarece lamele ștegătoarelor nu trebuie să depășească niciodată dimensiunea parbrizului sau lunetei atunci când sunt utilizate. În caz contrar cresc șansele de deteriorare, atât a componentelor, cât și a motorului electric.

 

 

Gheața de pe lamele ștergătoarelor

 

     În timpul iernii, înainte de a folosi ștergătoarele, este important să cureți gheața și zăpada de pe parbriz și să te asiguri că lamele ștergătoalor nu au înghețat. În cazul în care le acționezi cu gheață pe parbriz, riscul de a deteriora atât brațele cât și întregul ansamblu este destul de mare. În multe situații se poate ajunge chiar la arderea motorașului de acționare, acestea fiind blocate și necesitând un efort prea mare pentru realizarea acțiunii obișnuite.

     Un sfat de care merita să ții cont: pe timpul iernii, alege să folosești ștergătoare de calitate superioară prevăzute cu un strat protector care ajută la prevenirea înghețării componentelor.

 

 

Folosirea unui lichid de parbriz necorespunzător

 

     Deși este o practică des întâlnită, nu cumpara cel mai ieftin lichid de parbriz! Acesta poate afecta lamelele ștergătoarelor datorită substanțelor chimice necorespunzătoare. Prin urmare, având în vedere că va trebui să le înlocuiești mai repede, nu poți considera că ai făcut o economie.

     De asemenea, alege lichidul de parbriz în funcție de sezon. Iarna, orientează-te către o soluție care să reziste la temperaturi sub pragul standard de îngheț. Vara poți folosi o soluție cu efect antistatic pentru a preveni aderența prafului pe parbriz.

     Ține cont de aceste sfaturi pentru a te putea bucura de folosirea ștergătoarelor de parbriz o perioadă mai lungă de timp și de a conduce în siguranță, având o vizibilitate bună.


Comentarii:

Nu exista comentarii


Scrie un comentariu:

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)