Alege subcategoria din Pompa apa:

 

 

Ce trebuie sa stii despre pompa de apa a masinii tale?

 

     Motorul unui vehicul functioneaza la temperaturi specifice, care trebuie mentinute la valori optime, deoarece, in caz contrar pot determina griparea motorului, caz in care masina nu va mai porni. Pentru functionarea sanatoasa a motorului, este foarte importanta pompa de apa, care are rolul de a regla cantitatea lichidului de racire ghidat spre motor. Rolul pompei de apa este sa ofere in permanenta lichid proaspat motorului. Acest lichid este rece si provine din radiator. Atunci cand pompa de apa este in stare buna, motorul va functiona corespunzator.

 

     Unul dintre semnele unei pompe de apa defecte este scurgerea antigelului. Pompa de apa este prevazuta cu garnituri, care asigura mentinerea in interior a agentului de racire si a fluxului neintrerupt de apa. Atunci cand garniturile se deterioreaza vor aparea scurgerile de antigel de sub pompa de apa.

 

     O alta problema comuna a pompei de apa este desprinderea tamburului. In apropierea pompei este o curea care functioneaza alaturi de motor si care va emite zgomote ciudate atunci cand pompa de apa nu functioneaza.

 

     Supraincalzirea motorului, indicata in cele mai multe cazuri de martori specifici, sau fumul alb care iese din radiator sunt alte doua semne care indica o pompa de apa defecta. Atunci cand apare unul dintre aceste doua semne, este recomandat ca masina sa fie oprita pana cand motorul se raceste si dusa in cel mai apropiat service.

 

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)