Alege subcategoria din Sistemul de esapament:

 

 

Ce trebuie sa stii despre sistemul de esapament al masinii tale?

 

     Sistemul de esapament al vehiculului este special conceput pentru a reduce viteza gazelor care provin din arderile existente in motor si temperatura acestora. Sunt foarte putini soferi care stiu ca sistemul de esapament ajunge la temperatura de functionare normala abia dupa 5 km de rulare, iar ambalarile motorului si calatoriile prea scurte duc la coroziunea lui prematura. Teava de esapament este un element cheie pentru buna functionare a masinii. Esapamentul permite si controlarea nivelului de zgomot al vehiculului dar si limitarea emisiilor poluante. La aceasta se vor adauga si socurile termice care au fost generate de porniri si opriri foarte dese ale motorului.

 

     Uzura genereaza in timp aparitia unor zgomote stridente si gaurirea tevii de esapament. In prezent sistemele de esapament include mai multe elemente cum ar fi unul sau mai multi catalizatori sau chiar o toba de esapament in doi timpi. Sunt si tevi de esapament care pot purifica conductele existente sub vehicul fiind concepute subt forma unor tevi de evacuare duble. Teava de esapament se conecteaza la vehicul cu ajutorul unor coliere de etansare si puncte sudate. Daca ele sunt defecte sau uzate, sistemul de esapament nu va mai fi corect aliniat, generand unele probleme.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)