Alege subcategoria din Sistem de franare:

 

 

Ce trebuie sa stii despre sistemul de franare al masinii tale?

 

      Fiind elemente de siguranta, franele sunt cele mai importante componente ale unei masini. Atunci cand sunt intr-o stare critica, este important sa fie schimbate la timp. Sistemul de franare, la fel ca orice alt mecanism construit din componente care se misca prezinta un set de piese care sunt consumabile. Ele necesita inlocuire periodica, iar durata de viata pentru fiecare piesa variaza tinand cont de producator, dar si de gradul de utilizare al masinii.

 

     Cel mai important consumabil al acestui sistem este lichidul de frana. Rolul acestuia este sa absoarba umezeala pentru a fierbe rapid la caldura, ceea ce duce la obtinerea unei franari corecte. Placutele de frana sunt cele mai des schimbate elemente din sistemul de franare. Sunt produse dintr-o bucata de otel pe care se aplica suprafete de frecare denumite ferodouri. Acestea au rolul de a apasa pe discul de frana si realizeaza oprirea vehiculului. Discurile sunt piesele care se uzeaza foarte greu din cauza frecarii in exces de ferodourile placutelor. Inlocuirea lor re loc la 2-3 schimburi ale placutelor, pentru ca se ovalizeaza si genereaza un tremur in volan sau isi pot pierde din eficienta in momentul franarii. Este recomandata schimbarea acestor piese la timp.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)