Arc spirala - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre arcul spirala al masinii tale?

 

     Arcurile elicoidale au rolul de a sustine greutatea masinii si de a absorbi vibratiile rezultate din deplasarea masinii de suprafete neregulate. Amortizorul are rolul de a reduce miscarile haotice ale arcurilor spirala. Amortizoarele si arcurile elicoidale formeaza ansamblul suspensiei si asigura aderenta rotilor pe sosea si deplasarea in conditii sigure.

 

     Atunci cand arcurile sunt in stare buna de functionare, contribuie la prelungirea duratei de viata a amortizoarelor si a componentelor suspensiei. De asemenea, ele asigura deplasarea in conditii de confort si siguranta. Este important sa fie verificate toate partile componente ale suspensiei, pentru a determina la timp deteriorarile aparute. Un moment oportun este verificarea suspensiei atunci cand are loc inlocuirea anvelopelor de iarna cu cele de vara, la inspectia periodica sau in momentul altor reparatii.

 

     Coroziunea si suprasolicitarea sau oboseala graduala duc la uzura arcurilor elicoidale in mod progresiv. Arcurile elicoidale se pot slabi in timpul functionarii prin efectul de relaxare al otelului, ducand la reducerea garzii al sol. Arcurile spiralate uzate se pot fisura, moment in care vor pune in pericol siguranta conducatorului auto si a pasagerilor sai. Ruperile apar cel mai frecvent la spira inferioara sau superioara, iar atunci cand apar se impune schimbarea imediata a arcurilor.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)