Alege subcategoria din Directie / Articulatie:

 

 

Ce trebuie sa stii despre sistemul de directie si articulatie al masinii tale?

 

     Cele mai comune probleme ale sistemului de directie sau articulatie sunt generate de deteriorarea anumitor piese componente ale acestui sistem. Manevrarea greoaie a volanului este determinata de stricarea pompei de presiune a servodirectiei, atunci cand pompa nu introduce in instalatie suficient ulei sau atunci cand pivotii sunt gripati. Resimtirea unor lovituri puternice in volan este determinata de prezenta bulelor de aer in instalatie. Atunci cand apare zgomot la virarea rotilor inseamna ca o cantitate prea mica de ulei este prezenta in instalatie. Problema poate fi remediata imediat prin umplerea vasului pana la limita normala. Aparitia jocului in volan este un alt semn al problemelor cu directia. Jocul maxim admis in conformitate cu legislatia este de 15 grade. Tot ce depaseste aceasta valoare reprezinta o defectiune din sistemul de directie. Jocul poate sa apara din cauza ca angrenajele sunt mult prea uzate si din cauza uzurii capetelor de bara sau a pivotilor. Jocul aparut in articulatia cardanica a volanului este de asemenea un motiv comun.

 

     Atunci cand apar aceste semne si simptome este necesara o vizita urgenta in service pentru remedierea problemelor. Se recomanda achizitionarea de piese noi pentru inlocuirea celor vechi, pentru deplasarea in conditii de siguranta.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)