Radiator apa - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre radiatorul de apa al masinii tale?

 

     Motorul unei masini are mai multe parti mobile si acolo unde este prezenta mobilitatea apare si frecarea. Frecarea este cea care genereaza caldura. Uleiul este impins prin tot blocul motor pentru a asigura lubrifierea, dar nu este de ajuns pentru a elimina corespunzator toata caldura prin urmare, partile motorului pot ajunge la o temperatura mare pentru a mai functiona corect. Aici intra in scena piesa numita radiator apa. Blocul motor trebuie sa fie mentinut la o temperatura moderata pentru a preveni toate problemele asa cum sunt blocarea si supraincalzirea. Daca pistoanele nu pot sa alunece usor in cilindri din cauza frecarii in exces ele se vor strica si pot determina blocarea completa a motorului, pentru ca aceste evenimente sa fie prevenite se foloseste un mix de apa si antigel care este impins in camerele blocului motor cu scopul de a absorbi caldura prezenta in exces.

 

     Atunci cand lichidul paraseste blocul motor revine in radiator cu ajutorul unui furtun de cauciuc. Lichidul de racire va trece prin toate camerele blocului motor si toata caldura excesiva va fi absorbita de peretii radiatorului. Ventilatorul si aerul care intra prin grill-ul vehiculului racesc radiatorul. Radiatorul este o piesa esentiala pentru sanatatea motorului.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)