Alege subcategoria din Becuri si lampi:

 

 

Ce trebuie sa stii despre becurile masinii tale?

 

     In functie de compozita pe care becurile o au si de sistemul de functionare ele sunt clasificate in trei categorii: becuri led, becuri cu halogen sau clasice si becuri HID denumite si becuri cu xenon. Becurile cu halogen sunt unele dintre cele mai des intalnite becuri auto si se numesc asa datorita gazului care este inclus in grupa halogenilor si care fac parte din componenta becului propriu zis. Gazul este inclus in bulbul de sticla si permite filamentului realizat din tungsten sa se regenereze si sa isi mareasca lungimea pentru a mari totodata si durata de viata pe care becul o are. Toti producatorii de becuri auto cu halogen fac aceste becuri la nivel standard astfel incat fiecare tip de bec cu halogen sa corespunza unui tip de far pentru care a fost produs.

 

     Iluminarea corespunzatoare a masinii este foarte importanta pentru siguranta conducatorilor auto si pentru ceilalti participanti la trafic si pentru pasagerii din masina. De aceea este foarte important ca toate luminile care sunt prevazute de producatorul auto pentru un anumit vehicul sa fie corect pozitionate si sa functioneze corect. Atunci cand un bec se arde este important sa fie inlocuit in cel mai scurt timp.

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)