Alege subcategoria din Bujii si bobina inductie:

 

 

Ce trebuie sa stii despre bobina de inductie si bujiile masinii tale?

 

     Bobina de inductie este componenta care transforma curentul de joasa tensiune in curent de inalta tensiune. Atunci cand se defecteaza, poate genera probleme indiferent de tipul de masina pe care este montata.

 

     Bobina de inductie este o parte importanta a instalatiei electrice a masinii. Functionarea bobinei are loc prin inductie electromagnetica, intrerupand curentul de joasa tensiune si generand curentul de inalta tensiune. In cadrul sistemului de aprindere, un rol la fel de important este atribuit bujiei, care conduce curentul in camera de ardere pentru a produce aprinderea combustibilului.

 

     Functionarea optima a bujiei este influentata de mentinerea temperaturii moderate de 500-600 de grade Celsius, la care se vor arde depunerile de pe componenta. La temperaturi mai mari, vor avea loc aprinderi secundare, moment in care motorul pierde puterea si functioneaza intermitent.

 

     Printre cele mai comune simptome ale problemelor cu bobina de inductie se numara: batai la nivelul motorului al turatii mari sau mici, aprindere neregulata, supraincalzirea motorului si lipsa completa a aprinderii. O cauza care determina defectarea bobinei de inductie este uzarea sau defectarea bujiilor.

 

     Pentru ca bobina de inductie depinde de bujii, este importanta verificarea ambelor componente si inlocuirea lor de fiecare data cand este necesar, pentru o functionare optima a motorului.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)