Bieleta directie / Cap de bara - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre bieleta de directie sau capul de bara al masinii tale?

 

     Bieleta de directie reprezinta o parte foarte importanta a sistemului de directie de pe masina. Se prezinta sub forma unei bare drepte, metalice si este echipata cu un capat oscilant. Rolul sau este de a face legatura intre capul de bara oscilant si caseta de directie. Toate masinile au doua astfel de bielete, una pentru roata stanga si una pentru cea dreapta. Ca orice alta bara, bieleta are doua capete. Unul este prevazut cu o articulatie sferica si este amplasat spre caseta de directie iar celalalt capat este echipat cu filet si se leaga de capul de bara pe care il are roata.

 

     Atunci cand masina toceste anvelopele de pe fata in mod neuniform, mai ales pe partile laterale este un semn ca sunt probleme cu sistemul de directie. In cazul in care se simte joc la nivelul volanului sau acesta nu mai este sensibil, se recomanda verificarea sistemului de directie si schimbarea bieletelor. De asemenea, daca apare uzura in zona de articulatie a bieletei aceasta trebuie sa fie inlocuita de urgenta. O bieleta neinlocuita la timp poate sa se desprinda la unul dintre capete, caz in care masina va pierde directia pe roata.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)