Amortizor portbagaj / capota - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre amortizorul de portbagaj / capota al masinii tale?

 

     Functia unui amortizor pentru portbagaj sau capota este aceea de oferi sprijin la inchiderea si deschiderea acestor doua elemente de caroserie. Acest lucru contribuie la elevare, are rolul de a sustine greutatea caroseriei si permite inchiderea controlata. Amortizorul este realizat dintr-un cilindru de otel care este umplut cu azot la presiune inalta. La aceste componente se adauga un piston, tija sa si uleiul de lubrifiere. Din cauza faptului ca acest mecanism este tot timpul supus unor presiuni ridicate si constante, durata lor de viata este diminuata si este scurtata de miscarea regulata a pistonului sau de expunerea la conditii externe. Telescopul se utilizeaza de multe ori in necunostinta de cauza mai mult decat ar fi recomandat pentru ca procesul prin care se degradeaza are loc lent.

 

     In timp, amortizoarele pentru capota si haion pierd din presiune pentru ca garnitura se degradeaza si azotul este eliminat incet. Un semn ca se impune schimbarea amortizorului este miscara lenta a usii de la portbagaj sau a capotei in momentul utilizarii, sau miscarea care se opreste inainte ca pistonul sa fie complet extins. Este important ca telescoapele stricate sa fie schimbate in perechi, pentru a fi asigurata buna lor functionare.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)