Alege subcategoria din Distributie si transmisie:

 

 

Ce trebuie sa stii despre distributia si transmisia masinii tale?

 

     Cureaua de distributie si cureaua de transmisie reprezinta elemente foarte importante pentru buna functionare a masinii si pentru siguranta in trafic. Aceste doua sisteme trebuie sa fie verificate in mod periodic, recomandat la aproximativ 30000 de kilometri, iar la 120000 km curelele trebuie sa fie schimbate. Este important ca in acest sens sa fie verificata cartea tehnica a masinii si recomandarile producatorului in acest sens.

 

     Tinand cont de rolul esential pe care curelele il au in functionarea optima a vehiculelor este important sa fie folosite piese de origine iar inlocuirea curelelor se va face la unul dintre reparatorii autorizati. Cureaua de transmisie este o componenta care permite actionarea alternatorului, a directiei si a climatizarii. In cazul in care cureaua de transmisie se rupe, sistemele hidraulice nu vor mai functiona iar masina se va opri in scurt timp. Cureaua de distributie este cea care transmite miscarea de rotatie din arborele cotit catre axul masinii si pompa de apa si de injectie.

 

     Kitul de distributie contine o rola intinzatoare si o curea de distributie. Este foarte important ca toate aceste elemente sa fie schimbate la timp, inainte sa genereze probleme sau deteriorarea altor componente importante ale masinii, spre exemplu motorul.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)