Curea transmisie cu caneluri - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre cureaua de transmisie cu caneluri a masinii tale?

 

     Cureaua de transmisie cu caneluri este o dezvoltare suplimentara pentru cureaua trapezoidala si a cucerit toate aplicatiile auto inca de la inceputul anilor 90. Aceasta poate sa transfere forte mult mai mari cu ajutorul nervurilor sale longitudinale. Constructia plata a acestei curele permite actionarea simultana sau incorporarea mai multor agregate.

 

     Aceasta curea ofera un avant nou designului tot mai compact pe care motoarele il au.  Actionarea pompei de apa se face in cele mai multe cazuri mecanic cu ajutorul curelei de distributie, care este canelata. Energia mecanica a motorului este transferata catre mediul de racire sub forma de putere hidraulica. Puterea motorului se va imbunatati odata cu cresterea temperaturii de functionare, motiv pentru care circuitul lichidului de racire actioneaza cu o presiune de pana la trei bari.

 

     Curelele trapezoidale si curelele de transmisie cu caneluri au rolul de a transfera miscarea de rotatie din arborele cotit spre agregatele auxiliare cu ajutorul unor fulii. Ele se utilizeaza acolo unde sunt necesare miscari sincrone de rotatie sau in cazurile in care nu sunt dorite astfel de miscari cum ar fi in cazul alternatorului, pompei de apa, servodirectiei, pompei hidraulice sau ventilatorului si compresorului instalatiei de climatizare a masinii.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)