Alege subcategoria din Sisteme de securitate:

 

 

Ce trebuie sa stii despre sistemele de securitate ale masinii tale?

 

     Sistemul de securitate este reprezentat in general de o alarma auto. Alarma auto are in componenta o centrala auto, telecomenzi care au rolul de a arma si dezarma sistemul de alarma, contactele si o sirena, pozitionate in mai multe parti ale masinii. Toate acestea au rolul de a detecta apropierea sau tentativele de a deschide usa fortat si alte metode de a patrunde prin efractie in interiorul masinii. Alarmele ma sunt dotate si cu functii cum ar fi senzorii de soc care au rolul de a sesiza loviturile din caroserie sau din cauciucuri, senzorii de perimetru, care percep miscarile corpurilor aflate in raza lor de actiune. Sistemele de alarma pot avea si diferite functii precum inchiderea automata a geamurilor dupa ce masina a fost incuiata, pornirea motorului din exterior si altele similare.

 

     O alarma auto functioneaza emitand sunete puternice care sunt scoase de obicei de un claxon, o sirena sau o voce inregistrata si chiar combinatii ale acestora. pentru a impiedica situatii neplacute este necesar sa fie montati senzori care au potentialul de a detecta toate miscarile si toate tentativele de furt. Atunci cand sistemul de securitate al masinii nu mai functioneaza se recomanda inlocuirea pieselor deteriorate.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)