Alege subcategoria din Sistem de formare a amestecului:

 

 

Ce trebuie sa stii despre sistemul de formare a amestecului sau instalatia de alimentare a masinii tale ?

 

     Instalatia de alimentare sau sistemul de formare a amestecului pentru un motor cu ardere interna are rolul de baza de a alimenta cilindrii din motor cu combustibil si aer necesar pentru ardere si de a elimina gazele arse. Instalatia include toate sistemele si organele care sunt necesare pentru alimentarea motorului cu un amestec de carburant in proportii si cantitati solicitate in timpul regimului de functionare. Exista mai multe tipuri de combustibil cum ar fi benzina, gaz, motorina sau un combustibil sintetic. Se considera o parte componenta a sistemului de alimentare toate piesele care ajuta la evacuarea gazelor de ardere.

 

     Cele mai importante componente ale instalatiei de alimentare sunt: rezervorul de combustibil, conductele de combustibil, filtrul pentru carburant, decantorul, pompa pentru combustibil si indicatorul de nivel, alaturi de filtrul de aer. In cazul motoarelor care au aprinderea prin scanteie cu carburator, amestecul de benzina si de aer se va forma la exteriorul cilindrului, cu ajutorul unui dispozitiv care se numeste carburator. In cazul motoarelor pe scanteie, formarea amestecului are loc atat in cilindru cat si la exteriorul sau. Atunci cand componentele sistemului de formare a amestecului se defecteaza este necesara inlocuirea lor cat mai rapid posibil.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)