Alege subcategoria din Suspensie:

 

 

Ce trebuie sa stii despre sistemul de suspensie al masinii tale?

 

     Sistemul de suspensie al masinii este cel care leaga rotile de caroseria masinii. Acest sistem de suspensie are rolul de a transmite in mod uniform fortele de greutate care actioneaza asupra masinii catre suprafata de rulare, dar in acelasi timp izoleaza masina de toate fortele care apar din calea de rulare, ceea ce duce la imbunatatirea confortului si la o buna manevrabilitate.

 

     Arcurile si bara stabilizatoare au rolul de a suporta greutatea masinii si de a mentine o pozitie corecta a acesteia fata de drum. Arcurile au si rolul de a amortiza denivelarile existente in calea de rulare. Principala functie a acestor elemente este de a transmite forta de tractiune existenta intre vehicul si drum dar si de a mentine orientarea corecta a rotilor vis a vis de caroserie. Bucsele sunt elementele care izoleaza cabina de zgomotul de functionare. Amortizoarele au principala functie de a micsora vibratiile din caroserie si roti, in acest mod mentinand contactul ferm si constant dintre drum s roata. Cele mai importante componente ale sistemului de suspensie sunt arcurile, articulatiile, bara stabilizatoare, amortizoarele si bucsele. Atunci cand aceste componente dau semne de deteriorare este recomandata schimbarea lor in perechi inainte sa genereze daune ale altor piese.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)