Stergatoare parbriz / luneta - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre stergatoarele de parbriz ale masinii tale?

 

     Stergatoarele pentru parbriz asigura soferului vizibilitatea in toate conditiile climatice existente in exteriorul vehiculului. Scopul lor este acela de a indeparta instant murdaria, zapada si apa de pe parbriz. Conducerea in siguranta depinde de vizibilitate, motiv pentru care stergatoarele trebuie sa functioneze tot timpul perfect.

 

     Stergatoarele sunt piesele de executie ale sistemului de curatare si sunt prevazute cu brate pivotante, dotate cu elemente din cauciuc care se aseaza pe parbriz si urmeaza forma sa. Capetele opuse acestor brate sunt conectate cu o balama, care are rolul de a asigura miscarea sincrona a celor doua stergatoare. Sistemul este controlat cu un motoreductor, alimentat de un releu. Modul in care functioneaza stergatoarele depinde de pozitia comutatorului din masina. Cand este selectat un mod specific de functionare, contactele releului acceseaza circuitul specific si mecanismul functioneaza la viteza indicata.

 

     Cele mai comune semne care indica defectiuni ale stergatoarelor sunt:

- Motorul si stergatoarele nu functioneaza;

- Stergatoarele sunt inerte, dar motorul functioneaza;

- Stergatoarele functioneaza doar in anumite moduri;

- Sistemul se activeaza sau dezactiveaza spontan;

- Bratele se misca incet;

- Geamurile sunt curatate ineficient.

 

     Atunci cand apar aceste simptome, este necesara inlocuirea pieselor defecte. In absenta acestor simptome, se recomanda inlocuirea stergatoarelor o data pe an.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)